Hippo sa opäť raz predviedol a vyrazil nám dych jednoduchým receptom zo zubáča. Zubáča v dnešných časoch ľahko chytíte napríklad v Kauflande. Robo mu priniesol dve filety a Hippo sa pustil do tohto receptu.
Na štyri papriky dajte pol kila paradajok. Také množstvo stačí na obalenie papriky lahodnou paradajkovou šťavou. S paradajkami sa nemusíte trápiť, stačí ich pokrájať na štvrťky a počas prípravy sa aj tak rozvaria. Do woku ich dajte po piatich minútach, aby mala paprika čas zmäknúť.
Občas to zamiešajte a sledujte si paradajky. Keď sa paradajky rozvaria, bude to hotové. Takže to nezabudnite synchronizovať s prípravou zubáča. Nezabudnite ale na jednu dôležítú vec. Paradajky bývajú rôzne kyslé a potrebujete vyvážiť kyslú a sladkú zložku. Ochutnajte a podľa potreby pridajte cukor. Na takéto množstvo by malo stačiť použiť dva sáčky cukru, ktoré dostanete ku káve. Lečo musí mať v sebe sladkastý nádych.
Filety sa pripravia rýchlo. Položíte ich do rozpáleného oleja kožou dolu a potom otočíte. Orientačné časy sú 4-5 minút na strane s kožou, 3 minúty na druhej strane. Ale sledujte to, pretože nechcete jesť suchú podošvu.
Servírujte podľa obrázka. Poriadnu porciu leča, na to filetu, ktorú polejete výpekom a postriekate citrónovou šťavou. S chlebíkom je to lahôdka a nezabudnite si vylúpnuť aj ten cesnak, ale len vtedy, ak ste ho nespálili v oleji na uhoľ.
Lečo
Vo woku rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu. Počkajte, pokiaľ nebude sklovitá a jemne zhnednutá. Pridajte poriadnu porciu mletého čierneho korenia. Kým sa to praží, pokrájajte si na väčšie kusy štyri zelené papriky. Chceme v jedle vidieť tie kúsky. Potom to ešte osoľte, alebo miesto soli dajte vegetu. Občas zamiešajte a kým sa to bude pražiť, pokrájate si paradajky.Na štyri papriky dajte pol kila paradajok. Také množstvo stačí na obalenie papriky lahodnou paradajkovou šťavou. S paradajkami sa nemusíte trápiť, stačí ich pokrájať na štvrťky a počas prípravy sa aj tak rozvaria. Do woku ich dajte po piatich minútach, aby mala paprika čas zmäknúť.
Občas to zamiešajte a sledujte si paradajky. Keď sa paradajky rozvaria, bude to hotové. Takže to nezabudnite synchronizovať s prípravou zubáča. Nezabudnite ale na jednu dôležítú vec. Paradajky bývajú rôzne kyslé a potrebujete vyvážiť kyslú a sladkú zložku. Ochutnajte a podľa potreby pridajte cukor. Na takéto množstvo by malo stačiť použiť dva sáčky cukru, ktoré dostanete ku káve. Lečo musí mať v sebe sladkastý nádych.
Fileta zo zubáča
S filetou sa nemusíte trápiť. Každú nožom rozkrojte na dve polovice. Z každej strany osoľte a okoreňte čiernym korením. Medzitým už musí byť pripravená panvica s olivovým olejom a maslom. A do toho ešte dva strúčiky cesnaku so šupou, ktoré ste mierne rozmliaždili plochou stranou noža.Filety sa pripravia rýchlo. Položíte ich do rozpáleného oleja kožou dolu a potom otočíte. Orientačné časy sú 4-5 minút na strane s kožou, 3 minúty na druhej strane. Ale sledujte to, pretože nechcete jesť suchú podošvu.
Servírujte podľa obrázka. Poriadnu porciu leča, na to filetu, ktorú polejete výpekom a postriekate citrónovou šťavou. S chlebíkom je to lahôdka a nezabudnite si vylúpnuť aj ten cesnak, ale len vtedy, ak ste ho nespálili v oleji na uhoľ.
Komentáre
Zverejnenie komentára