Cez víkend ma zobrali na akciu s názvom Otváranie Bánoša. Ľudia vymýšľajú rozkošné názvy pre akcie, kde sa môžu riadne nafutrovať gulášom, klobásami, šúľancami a syrom. Keďže sme vedeli, do čoho ideme, raňajky sme si dali ľahké. Moji majitelia vločky s jogurtom, ja s Hippom sme dostali čerstvý raňajkový vzduch do postele.
Na toto fotenie ma musel do rúk zobrať sokoliar, pretože sa vtáčik necítil veľmi príjemne, keď som na neho uprel zblízka svoj čumáčik. |
Vtáci boli zo mňa riadne nervózni a Mexičan priamo predo mnou aj cvrkol hovienko na zem. Obedoval kuracinu, ale bolo to odporne zelené a šumelo to ako celaskon. Nakoniec fotenie dobre dopadlo, ale vraj patrí k sokoliarstvu aj to, že vás vtáčik občas ďobne a občas pristane namiesto na rukavici na pleci. Nebojte sa, nespadne odtiaľ. Má naozaj dobré pazúre.
Tomuto to bolo jedno. Ten by sa odfotil aj s Hippom. |
Okolité lúky boli posiate autami a z celého sídliska sa hrnuli davy hladošov, preto sa už okolo jedenástej začínali míňať zásoby. Naša výprava zhltla dva guláše z diviny a pri stánkoch sme ochutnali z každého syra a chleba s medom.
Domov sme si nakúpili zo smradľavého syra Hiadľovca. Je to ekrazit v syrovom obale. Rozlišujú sa vekom. Od troch mesiacov po rok. Čím starší, tým drahší a smradľavejší. Ale ľudia sa o to mlátili a stáli ďalšiu frontu.
Miestami sa dali objaviť aj zvieratá v klietkach, prípadne zvieratá bez klietok. Na tých sa vozili malí školáci a väčšina prihliadajúcich mala obrovskú srandu z toho, že jednému poníkovi stála jeho mužnosť. Keby ste si to nevedeli predstaviť, tak to vyzeralo ako taký chobot zo slona.
Zlatým klincom programu bol chlapík, ktorý dokázal nožnicami postrihať ovocný stromček na malé kúsky. Asistenti mu stromček držali, aby sa veľmi nemetal a on ho strihal zhora dolu. Akčné scény snímala kamera STV, ktorá švenkovala detaily na nožnice, ktoré sa mihali ani čoby nás navštívil Nožnicovoruký Eduard.
Zo sprievodného slova vyplynulo, že to úplne všetci ľudia strihajú na figu, do takzvaného ježka, pričom to majú strihať ako on. Zdalo sa to jednoduché, ale asi len päť minút, kým to všetci nepozabúdali a nevrhli sa opäť na posledné zvyšky klobás a syra.
Komentáre
Zverejnenie komentára